Летни стойности на температурите в петък.Ето и подробната прогноза: Пореден ден

...
Летни стойности на температурите в петък.Ето и подробната прогноза: Пореден ден
Коментари Харесай

Близо 30 градуса в петък

Летни стойности на температурите в петък.

Ето и подробната прогноза: 

Пореден ден с температури в необятни граници - от 12° в северозападните региони до 27° в югозападните. И през днешния ден на морския бряг беше прекомерно хладно, само че това в околните дни ще се промени.

След 16° в Бургас през днешния ден, откъдето е и фотографията, също от през днешния ден, на следващия ден ще бъде 23°, а на Великден - съвсем 30°. Температурата на морския бряг обаче към момента е към 13°.

По-топло, спрямо през днешния ден, ще бъде на следващия ден в цялата страна, с оптимални температури сред 24° и 29°, по Черноморието - сред 16 и 23 градуса. В по-голямата част от страната ще бъде слънчево, със слаб до сдържан южен вятър, само че в следобедните часове тук-там ще превали и прегърми, с по-голяма възможност на морския бряг и в планинските региони.

За тези, които ще стават рано - в утринните часове в низините и котловините видимостта ще е понижена, а минималните температури ще бъдат сред 5° и 10°.

В планините ще бъде прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър. И там след слънчевото начало на деня, след обяд ще има повече облаци, а тук-там - и превалявания, при тези температури - даже и по най-високите върхове към този момент от дъжд. Възможни са и гръмотевични стихии.

Слънчево и по-топло ще е на следващия ден и съвсем на всички места на Балканите. Температурата на морската вода по крайбрежията на южната ни съседка Гърция е малко по-висока, от 15° на остров Тасос до 17° на Корфу.

Слънчево ще бъде на следващия ден и на Апенините, както и на Пиринетие, където ще има региони със следобедни валежи. С превалявания от дъжд ще бъде на доста места в Европа. И до момента в който в северните елементи от континента ще продължи да превалява към момента сняг, у нас, в събота и неделя, се чакат температури, типични за лятото. Ще бъде най-вече слънчево, само че не са изключени и региони със следобедни валежи, с по-голяма възможност в Западна България. Захлаждане, проливни превалявания и мощни гръмотевични стихии ще има в понеделник.

Във вторник оптималните температури ще бъдат още по-ниски, само че ще вали към този момент единствено в Източна България.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР